مشاوره حقوقی با وکلای پایه یک دادگستری:

021-44872230

021-44820428

021-44722230

021-44872231

02144850335

دوشنبه, 02 خرداد 1401 ساعت 05:15

وکیل ملک چه وظایفی دارد؟

نوشته شده توسط

وکیل ملک و املاک چه وظایفی دارد؟

همانطور که در قسمت قبل توضیح داده شد، داشتن وکیل ملک، به معنای آن است که وکیل دارای پرونده، به صورت تخصصی، مبادرت به وکالت ملکی نموده و در این حوزه، از تخصص و مهارت های ویژه ای برخوردار است.

اما سوالی که در این خصوص مطرح می شود ، آن است که وظایف وکیل ملکی چیست و اصولا وکالت ملکی، در چه اموری مطرح می شود؟

در پاسخ به این سوالات، باید گفت که وظایف وکیل ملک، مانند سایر وکلا می باشد؛ به این معنا که وکیل ملک نیز، موظف است که طبق مفاد وکالت نامه و در حدود اختیارات وکیل، در دعوی ملکی، به دفاع از موکل خود پرداخته و برای احقاق حقوق وی تلاش نماید، به طور منظم اقدام به پیگیری پرونده موکل نموده، در جلسات دادرسی، حضور یافته، در صورت لزوم، اقدام به تنظیم لایحه نماید و موکل را در جریان اقدامات انجام شده ، قرار بدهد.

علاوه بر این، از جمله وظایف وکیل ملکی، می توان به انعقاد قرارداد با موکل خود و تعیین مبلغ دقیق حق الوکاله اشاره نمود. وکیل ملکی، باید از گرفتن هرگونه وجه دیگری از موکل، خودداری نموده و در قبال اسناد و وجوهی که از موکل دریافت می کند، به وی رسید بدهد. در انجام وظایف فوق، وکلا در برابر موکلین خود، پاسخ گو و مسئول قلمداد می شوند.

سوالات حقوقی املاک | سوالات حقوقی خانواده | سوالات حقوقی در مورد ملک

وکیل املاک در تهران

اما علاوه بر وظایف عادی که تمام وکلا دارند، در حوزه وکالت ملکی، وکیل ملکی، می بایست از تخصص خود در حوزه امور مربوط به املاک، برای دفاع از موکل، استفاده کند. لذا در این قسمت، برخی از مهم ترین دعاوی که اقامه آنها، جزء وظایف وکیل ملکی محسوب می شود را مورد اشاره قرار می دهیم:

در دفاع از موکل در دعاوی ملکی، از جمله عقد بیع یا خرید و فروش، عقد اجاره، عقد رهن، عقد صلح و سایر عقودی از این قبیل، که در ارتباط با یک ملک یا مال غیر منقول منعقد شده است و میان طرفین، اختلافاتی مطرح می شود، وظیفه وکیل ملکی، این است که به صورت مستدل و با استناد به قوانین و مقررات جاری، از موکل خود دفاع نماید تا به حق خود، برسد.

در دفاع از موکل در دعاوی ملکی، از جمله عقد بیع یا خرید و فروش، عقد اجاره، عقد رهن، عقد صلح و سایر عقودی از این قبیل ، که در ارتباط با یک ملک یا مال غیر منقول منعقد شده است و میان طرفین، اختلافاتی مطرح می شود، وظیفه وکیل ملکی، این است که به صورت مستدل و با استناد به قوانین و مقررات جاری، از موکل خود دفاع نماید تا به حق خود ، برسد.

به عنوان نمونه، در صورتی که مستاجر، ملک را تخلیه نمی کند، در صورتی که یکی از طرفین، اقدام به تصرف عدوانی ملک دیگری نموده است، یا اقدام به مزاحمت یا ممانعت از حق نموده است، همچنین در صورت کلاهبرداری، فروش مال غیر یا جعل سند ملکی، وکیل ملک، می تواند با اقامه دعوی در دادگاه، مشکلات مربوطه را مورد پیگیری قرار دهد.

علاوه بر این، در صورتی که فروشنده، از تحویل یا تخلیه مورد معامله، خودداری کرده و یا اینکه از مراجعه به دفترخانه و تنظیم سند رسمی ملک، امتناع می نماید، استفاده از وکالت ملکی، می توان به دعوی الزام به تنظیم سند رسمی کمک کند. همینطور، زمانی که در خصوص تقسیم ملک، میان شرکای املاک مشاع اختلافاتی ایجاد می شود، یا حتی زمانی که در خصوص قرارداد مشارکت در ساخت و ساز میان طرفین قرارداد اختلافاتی ایجاد می شود، با ارائه وکالت ملکی به وکیل ملک، می توان به پیگیری دعاوی مربوطه پرداخت.

 

دوشنبه, 19 ارديبهشت 1401 ساعت 01:24

آیا تعلیق قرارداد پذیرفتنی است؟

نوشته شده توسط

آیا تعلیق قرارداد پذیرفتنی است؟

سوالات حقوقی | وکیل در غرب تهران

گاهی ممکن است اجرای قرارداد به حالت تعلیق درآید. هرچند در قانون مدنی عقد معلق پذیرفته شده است، تعلیق در مرحله اجرای قرارداد یا «تعلیق قرارداد» به‌صراحت در هیچ ماده‌ای پیش‌بینی نشده است و تنها به‌طور ضمنی در مواردی به آن اشاره می‌شود.

مثلا در عقد اجاره، به‌نظر قانونگذار، اگر در مال‌الاجاره عیبی به وجود بیاید که قابل‌رفع نباشد، عقد از همان تاریخ منحل می‌شود. از این مطلب می‌توان این‌گونه استنباط کرد که اگر عیب مذکور قابل‌رفع باشد، تا زمان رفع آن توسط موجر، عقد به حالت تعلیق درمی‌آید و مستأجر موظف به پرداخت اجاره‌بها نیست. قانونگذار در عقد مزارعه نیز مانند عقد اجاره متذکر می‌شود:

(هرگاه زمین به‌واسطۀ فقدان آب یا علل دیگر از این قبیل از قابلیت انتفاع خارج شود و رفع مانع ممکن نباشد، عقد مزارعه منفسخ می شود.) در این صورت، قانونگذار مدت‌زمان بین خارج‌شدن از قابلیت انتفاع تا رفع مانع را حالتی تعلیقی در نظر گرفته است.

تعلیق قرارداد

بررسی تعلیق قرارداد در شرایط عمومی پیمان و قانون کار

باوجوداین، قانونگذار در شرایط عمومی پیمان و قانون کار، در موادی شرایط تعلیق در اجرای قرارداد را بیان کرده است. ماده 49 شرایط عمومی پیمان به‌صراحت بیان می‌کند که کارفرما به‌صورت اختیاری می‌تواند در مدت پیمان، اجرای کار را یک بار و حداکثر سه ماه معلق کند. هرچند طی دوران تعلیق، تعهدات طرفین دربرابر یکدیگر متوقف می‌شود، این به این معنا نیست که مسئولیت آنان در مقابل کار انجام شده است و از بین می‌رود؛ مثلا در این مدت پیمانکار وظایفی از جمله حفاظت از تجهیزات، مصالح و تأسیسات را بر عهده دارد یا کارفرما موظف است برخی از هزینه‌ها را به پیمانکار بپردازد. همچنین ماده 43 همان قانون علت تعلیق قرارداد را بروز حوادث قهری ازجمله سیل و زلزله می‌داند. در این شرایط، تا زمان رفع حوادث، قرارداد به حالت تعلیق درمی‌آید.

در مواد 14 تا 20 قانون کار نیز تعلیق قرارداد از ناحیه کارگر و کارفرما پیش‌بینی شده است. این تعلیق یا نتیجۀ حوادثی خارج از ارادۀ طرفین است ازجمله بروز حوادث قهریه و یا نتیجۀ اراده و خواست آنان است؛ مانند اینکه کارگری که مشمول قانون کار است، برای انجام خدمت وظیفۀ عمومی کار خود را ترک کند و یا کارفرما از پذیرش کارگری که به دلایلی سر کار نبوده امتناع کند. در چنین شرایطی، تا تعیین تکلیف نهایی کارگر، تعهدات وی معلق می‌ماند و پس از رفع مانع، مدت تعلیق در سابقه او احتساب می‌شود.

نتیجه

در پایان نتیجه می‌گیریم که نهاد تعلیق در قرارداد را قانونگذار پذیرفته است. همچنین، ازآنجاکه قانون کار و شرایط عمومی پیمان واجد وصف ویژه‌ای نیستند که اساس آنها با سایر قراردادها متفاوت باشد، نباید نهاد تعلیق را تنها ویژۀ آنها دانست و بهتر است با تفسیر موسع از این قوانین، تعلیق در دیگر قراردادها را نیز به رسمیت بشناسیم و در قراردادهای تنظیمی، موارد تعلیق را پیش‌بینی کنیم.

 

دوشنبه, 29 فروردين 1401 ساعت 15:48

لعان به چه معناست؟

نوشته شده توسط

سوالات حقوقی | سوالات حقوقی خانواده

معنا و کارکرد لعان

لعان در لغت به معنای نفرین و طرد است. این اصطلاح در فقه و شرع برای دفع حدِ قذف (80 ضربه شلاق) و نفی ولد (ادعای اینکه فرزندِ متولدشده، فرزند مدعی نیست) به‌کار می‌رود. لعان باید با الفاظ، کیفیت و شرایط مقرر خود صورت گیرد. در حقوق نیز لعان با اخذ همین کارکرد فقهی و شرعی، برای رفع مجازات حد به‌کار می‌رود.

هنگامی‌ که فردی به شخص مسلمانی اتهام فساد و فحشا می‌زند اما شاهد یا مدرکی دال بر آن ندارد، فردِ اتهام‌زننده به 80 ضربه شلاق، به‌عنوان «حدِ قذف» محکوم می‌شود؛ همچنین اگر مردی همسر خود را به فحشا متهم کند یا کودکی را که از آن زن در دوره‌ی زوجیت میان آن دو متولد شده است فرزند خود نداند؛ و نیز زن این ادعای زوج را انکار کند، زوج و زوجه باید نزد حاکم شرع (قاضی) روند و در حضور او همدیگر را «لعان» کنند تا مجازاتِ حدود شرعی از آنها برداشته شود.

به بیان دیگر، اگر مرد به همسر خود نسبت فحشا دهد یا فرزندِ متولدشده را فرزند خود نداند، تهمتی به زن زده که اگر نتواند آن را اثبات کند، باید مجازات شده و حدِ قذف را تحمل کند. حال اگر شاهد یا مدرکی ندارد؛ ولی از سوی دیگر از ادعای خود مطمئن است و نمی‌خواهد مجازات قذف را تحمل کند، باید به «لِعان» متوسل شود.

 

سوالات حقوقی خانواده | سوالات حقوقی در مورد خانواده | سوالات حقوقی طلاق

لعان

بهترین وکیل تهران | سوالات حقوقی خانواده

شرایط انجام لعان

برای لعان شرایطی به شرح زیر بیان شده است:

  • مرد باید همسرش را به زنا متهم کرده باشد و ادعا کند که این عمل را مشاهده کرده است؛ ولی دلیل و شاهد نداشته باشد.

  • زن همسر دائم مرد باشد و مشهور به زنا نباشد (مشهور است که دلیل این شرط این است که زن بتواند این نسبت را با لعان از خود دور کند؛ درنتیجه درمورد زنِ مشهور به زنا گفته‌اند لعان تحقق نمی‌یابد؛ زیرا او حرمت و آبرویی برای خودش باقی نگذاشته است.)

 

با توجه به این شرایط، اگر مردی به همسرش نسبت زنا دهد، او را به‌اصطلاح «قذف» کرده است؛ یعنی به او تهمت زنا زده است. حال اگر نتواند دلیل و شاهدی برای این امر بیاورد، برای اینکه به مجازات قذف متهم نشود، باید همسر خود را لعان کند.

مراحل انجام لعان

برای انجام لعان، مرد و زن باید طبق مراحل زیر عمل کنند:

  1. هر دو درحضور حاکم شرع، به‌حالت قیام می‌ایستند.
  2. مرد پس از تکرار ادعای خود، چهار بار می‌گوید: «اُشْهِدُ بِاللَّهِ اَنّی‌ لَمِنَ الصَّادِقینَ فیما قُلتُ»؛ یعنی "خدا را گواه می‌گیرم که در ادعای خود (نسبت به زنا یا نفی ولد) راستگو هستم".
  3. سپس یک بار می‌گوید: «لَعْنَةُ اللَّهِ عَلَیَّ انْ کُنْتُ مِنَ الْکاذِبینَ»؛ یعنی "اگر در ادعای‌ خود دروغ‌گو باشم، لعنت خدا بر من باد".
  4. اگر زن ادعای مرد را قبول داشته باشد که در اینجا سکوت کرده و از ادای سوگند امتناع می‌ورزد. در این صورت، زنای او ثابت شده و به مجازات آن محکوم می‌شود؛ ولی اگر ادعای مطرح‌شده را نپذیرد، در جواب مرد چهار بار می‌گوید: «اُشْهِدُ بِاللَّهِ انّهُ لَمِنَ الکاذِبینَ فی‌ مَقالَتِهِ»؛ یعنی "خدا را گواه می‌گیرم که او (شوهر) در ادعای خود دروغ‌گوست".
  5. آنگاه می‌گوید: «اِنَّ غَضَبَ اللَّهِ عَلَیَّ انْ کانَ مِنَ الصَّادِقینَ»؛ یعنی "اگر او در ادعای خود راستگو باشد، خشم خدا بر من باد".

سوالات حقوقی خانواده | سوالات حقوقی طلاق | سوالات حقوقی

سوالات حقوقی خانواده

سوالات حقوقی خانواده | سوالات حقوقی طلاق

آثار لعان

چنانچه لعان با کیفیت و شرایط مقرر در بالا به‌طرز صحیح و با تأیید قاضی انجام شود، آثار زیر را در پی خواهد داشت:

انحلال عقد نکاح میان زوجین

وقتی لعان دربرابر حاکم شرع (قاضی) تحقق یافت، میان آن دو جدایی می‌اندازد؛ به‌گونه‌ای‌که برای همیشه بر یکدیگر حرام می‌شوند و هرگز امکان ازدواج دوباره‌ی آنها وجود نخواهد داشت. در جدایی میان زوجین با لعان، خواندن صیغه‌ی طلاق و انجام تشریفات آن لازم نیست؛ بلکه خود لعان موجب فسخ نکاح می‌شود و هیچ کار دیگری لازم نیست.

حرمت میان زوجین

پس از لعان، زن و مرد هیچ‌گاه دیگر به یکدیگر محرم نمی‌شوند. پس از این جدایی، زن باید برای ازدواج دوباره، عده نگه‌ دارد. در اینجا زن باید همانند زنِ مطلقه به‌انداز‌ه‌ی سه طهر (پاکی از خون حیض که حدودا برابر 3 ماه است) عدّه نگه‌ دارد. در دوران عده، زن نمی‌تواند ازدواج کند؛ ولی پس از آن مشکلی ندارد.

حد قذف و حد زنا

پس از لعان، حد قذف (80 ضربه‌ی شلاق) از مرد و حد زنا (که نوع و کیفیت آن با توجه به شرایط گوناگون متفاوت است) از زن ساقط می‌‌شود؛ اما اگر مرد پس از اتهام قذف فحشا، لعان کرد، ولی زن از لعان خودداری ورزید -یعنی سوگندها و جمله‌هایی را که باید بگوید، نگفت- مرد از حد قذف رهایی می‌یابد؛ ولی زن محکوم به حد زنا می‌شود.

لعان برای نفی ولد

در لعان برای نفی ولد، افزون بر آثار بالا، نسبت والد و فرزندی میان آن فرزند و مرد و خویشاوندان آن مرد قطع می‌شود و از همدیگر ارث نمی‌برند؛ ولی نسبت میان فرزند و مادرش و خویشاوندان او قطع نمی‌شود و از همدیگر ارث می‌برند.

 

یکشنبه, 07 فروردين 1401 ساعت 12:14

طلاق رجعی چگونه است؟

نوشته شده توسط

طلاق رجعی یعنی چه؟

سوالات حقوقی طلاق | وکیل طلاق

طلاق رجعی یکی از انواع طلاق است که به موجب آن ، پس از طلاق و در طول مدت عده طلاق، مرد می تواند به همسر خود رجوع کرده و بدون اینکه نیاز به عقد نکاح مجددی باشد ، با وی زندگی کند. لازم به ذکر است که رجوع مرد در طلاق رجعی کاملا به اراده خود وی است و زن نمی تواند مانع رجوع مرد بشود.

یکی از اقسام طلاق، طلاق رجعی است که در مقابل طلاق بائن قرار دارد. کلمه رجعی یا رجوع که به معنای بازگشت است، اصطلاحا به وضعیتی گفته می شود که مرد پس از جدا شدن از همسر خود بواسطه طلاق، دوباره قصد این را داشته باشد که به زندگی مشترکشان باز گردد. به همین دلیل در قانون مدنی احکام ویژه ای برای رجوع از طلاق مقرر شده است .

بر همین اساس، در صورتی که طلاق از نوع رجعی باشد، مرد می تواند در ایام عده زن، دوباره به زندگی با وی ادامه بدهد. چرا که یکی از آثار طلاق رجعی این است که زن در ایام عده طلاق ، مانند همسر مرد می باشد و حتی وی از حق نفقه هم برخوردار است. بنابراین ، مرد می تواند در این مدت زندگی مشترک را از سر بگیرد.

سوالات حقوقی طلاق | سوالات حقوقی خانواده | سوالات حقوقی در مورد طلاق

سوالات حقوقی طلاق

سوالات طلاق | سوالات خانواده

در طلاق رجعى، در زمان عدّه، مرد به زن رجوع میکند و ممکن است این رفتار چندین بار تکرار گردد. آیا این رجوع و طلاق بازیچه کردن زن نیست؟

اگر رجوع بعد از طلاق ، در ایّام عدّه موجب بازیچه شدن می‏شود، خیر زیرا:

1-امکان رجوع فرصت مناسبى براى حفظ بقا و دوام خانواده و جلوگیرى از متلاشى شدن آن است.

2-کسى که در عدّه طلاق رجعی است، در حکم زوجه است و نفقه‏ اش بر عهده شوهر می‏باشد و حق دارد در منزل او سکونت داشته باشد و حتى از او ارث می‏برد.

این مسئله نوعى حمایت معیشتى از زن است. جالب است بدانید بسیارى از فقها و حقوق‏دانان آن را حکم (قاعده آمره) می‏دانند، نه حق، که قابل اسقاط باشد، زیرا:

1-حق رجوع، یک امتیاز فردى نیست که به نفع شوهر در نظر گرفته شده باشد، بلکه اختیارى و در راه مصلحت خانواده و مهلتى براى تصمیم بهتر است.

2-اسقاط آن طلاق را «بائن» می‏کند، که به زن لطمه می‏زند، زیرا دیگر نمیتواند از حقوق زناشویى مانند نفقه و ارث برخوردار شود.

اگر مقصود آن است که طلاق مجدّد موجب بازیچه شدن زن می‏شود، باز یادآور می‏شویم طلاق دادن شرایط ویژه ‏اى دارد علاوه بر اینکه دادگاه ‏ها اگر بدانند که مرد در طلاق رجعی قصد آزار دارد باید از آن جلوگیرى کنند، چون مصداق سوء معاشرت و اذیت و آزار زن است و مخالف شریعت اسلامى است که می‏فرماید یا زنان را به خوبى در منزل نگه‏دارید و یا به خوبى رها کنید و  حق طلاق خود را از ابزارى براى در تنگنا قرار دادن آنها نسازید.

عده طلاق رجعی چقدر است؟

همان گونه که پیشتر مطرح کردیم زن موظف است تا زمانی که عده اش تمام نشده است صبر کند و اجازه ازدواج مجدد ندارد.

اما در طلاق رجعی این مدت چقدر است؟

در واقع پس از طلاق رجعی زن به مدت سه طهر (سه بار عادت ماهیانه) باید عده نگه دارد. در این مدت مرد می تواند به همسرش بازگردد و با او آشتی کند. اما در صورتی که زن در هنگام طلاق در سنی باشد (مثلا زنی با ۳۵ سال سن) که معمولا در آن سن عادت ماهیانه می شود، ولی به دلیل بیماری عادت ماهانه نشود؛ باید به مدت سه ماه عده نگهدارد.

علاوه بر این اگر زنی باردار باشد، عده طلاق رجعی برای این زن به موجب بارداری، تا زمان زایمان او است. حتی اگر کمتر یا بیشتر از سه طهر باشد.

 

در طلاق به دلیل نداشتن رابطه زناشویی چند فرض متصور است:

سوالات حقوقی | سوالات حقوقی طلاق

1-اگر مردی عنن باشد یعنی توانایی نعوظ نداشته باشد.

عنن مرد از موارد فسخ نکاح است و زوجه می تواند از دادگاه تقاضای فسخ نکاح کند. این توانایی نعوظ نداشتن منحصر به زمان وقوع عقد نیست و حتی اگر بعد از عقد هم برای مردی حاصل شود و چنانچه در دادگاه ثابت شود، زوجه می تواند درخواست فسخ نکاح کند.

2-مرد توانایی نعوظ دارد اما سرد مزاج است.

غریزه و میل جنسی در بین اشخاص متفاوت است. بعضی به دلیل بیماری جسمی، روحی و یا دلایل ارثی سرد مزاج می باشند. در این صورت اگر زوجه بتواند در دادگاه ثابت کند که این وضع زندگی برای او مشقت بار و غیر قابل تحمل است می تواند از دادگاه تقاضای طلاق به دلیل عسر و حرج  ( طلاق به دلیل نداشتن رابطه زناشویی ) کند. به هر حال داشتن رابطه جنسی متعارف و کافی حق  مسلم هر شخص است.

3-مرد زود انزال است و درمان نمی کند.

زود انزالی مرد هم برای مرد و هم برای زن ناخوشایند است و در اکثر مواقع هم با مراجعه به پزشک متخصص مربوطه قابل درمان است. اما اگر زوج در پی درمان نرود و یا درمان موثر واقع نشود و از طرفی زن بر این عقیده باشد و بتواند ثابت کند که در عسر و حرج است، می تواند دادخواست طلاق به دلیل نداشتن رابطه زناشویی تقدیم دادگاه خانواده کند.

سوالات حقوقی طلاق | سوالات طلاق | سوالات حقوقی خانواده

سوالات طلاق

سوالات طلاق | سوالات حقوقی طلاق

4-مرد از روی عمد رابطه جنسی بر قرار نمی کند.

اگر این موضوع مدت زمان طولانی در عرف به طول بکشد و نداشتن رابطه جنسی صرفا منتسب به زوج باشد مانند اینکه زوج بهداشت فردی خود را از حیث استحمام رعایت نکند،  در اینصورت زوجه به دلیل عسر و حرج می تواند دادخواست طلاق به علت عسر و حرج ( طلاق به دلیل نداشتن رابطه زناشویی ) تقدیم دادگاه خانواده کند.

5-طلاق به دلیل رابطه جنسی مقعدی

جدا از مباحث پزشکی مرتبط با این موضوع و مشکلات شرعی آن، اگر زوجه بتواند در دادگاه ثابت کند که در این خصوص در عسر و حرج است و تمایل به آن ندارد از موجبات طلاق به دلیل عسر و حرج در فرض اثبات خواهد بود. در اکثر موارد دادگاه زوجه را به جهت معاینه به پزشکی قانونی معرفی می کند.

6-رابطه جنسی غیر متعارف

رابطه جنسی غیر متعارف در فرض اثبات عسر و حرج زوجه از موجبات طلاق است. مانند اینکه میل جنسی زوج فراوان و غیر عادی باشد طوری که در طول روز چندین بار تمایل به داشتن رابطه جنسی دارد و در طول شب هم بعضا زوجه را از خواب بیدار می کند، در اینصورت زوجه چنانچه ادامه وضعیت را غیر قابل تحمل بداند می تواند از دادگاه تقاضای طلاق بنماید.

 

چهارشنبه, 18 اسفند 1400 ساعت 04:58

هزینه انحصار وراثت سهام عدالت

نوشته شده توسط

هزینه انحصار وراثت سهام عدالت

سوالات حقوقی | وکیل ارث و میراث

هزینه انحصار وراثت سهام عدالت متوفی در سال 99 تقریباً 200 هزار تومان است. مبلغ مذکور باید در یکی از دفاتر خدمات قضایی پرداخت گردد.

مدارک لازم برای انحصار وراثت سهام عدالت متوفی

•گواهی فوت متوفی

•استشهادیه محضری

•شناسنامه متوفی

•عقدنامه یا رونوشت آن

•شناسنامه وراث

•وصیت نامه متوفی (در صورت وجود)

سهام عدالت

مدارک لازم برای سهام عدالت متوفی

وراث برای مراجعه به دفتر پیشخوان جهت دریافت سهام عدالت متوفی باید مدارک زیر را همراه داشته باشند:

•اصل کارت ملی ورثه متوفی

•کد ملی متوفی

•تاریخ تولد متوفی

•اصل گواهی انحصار وراثت

•نشانی و کد پستی محل سکونت یکی از ورثه

•شماره شبای حساب بانکی ورثه

مراحل انتقال سهام عدالت متوفیان به ورثه

پس از آزاد سازی سهام عدالت برای تمامی دارندگان این سهم که متوفیان نیز شامل آن می شوند لازم است تا اقدام به آزاد سازی و دریافت آن کنند اما برای افراد فوت شده اسپین وراث و بازماندگان قانونی او هستند که باید اقدام به انتقال سهم مورد نظر برای خود کنند. برای انجام این کار مراحل زیر باید طی شود:

1- مراجعه به سایت samanese.ir جهت اطلاع از وضعیت سهام عدالت شخص متوفی.

2-ثبت نام در سامانه سجام و ایجاد حساب کاربری در آن .

3-مراجعه به قسمت میز خدمت الکترونیک موجود در سایت شرکت سپرده گذاری مرکزی به جهت وارد کردن اطلاعات مربوط به انحصار ورثه. پس ازانجام این کار شرکت سپرده گذاری به بررسی و انجام فرایند انتقال سهام خواهد پرداخت.

هچنین لازم به ذکر است از آنجایی که امکان آزاد سازی سهام های عدالت و خرید و فروش این سهام ها در بازار بورس و اوراق بهادار فراهم شده است ، سهامداران و وراث مشمولین سهام عدالت به دنبال اطلاع از قیمت سهام خود برای فروش هستند . در رابطه با قیمت و ارزش سهام عدالت به نرخ روز نظریات مختلفی وجود دارد که در مقاله ذیل توضیحات کاملی در خصوص آن آورده شده است .

 

دوشنبه, 16 اسفند 1400 ساعت 07:28

کلاهبرداری به چه معناست؟

نوشته شده توسط

کلاهبرداری چیست؟

سوالات حقوقی | وکلای برتر تهران

کلاهبرداری در صورتی اتفاق میفتد که مال دیگری برده شود یعنی باید به ورود ضرر مالی به قربانی و انتفاع مالی کلاهبردار یا شخص مورد نظر کلاهبردار توجه کرد.منظور از انتفاع استفاده کردن نیست بلکه به محض بردن مال این جرم محقق می شود.

کلاهبردار کیست؟

کلاهبردار کسی است که با فریب طعمه خود به شکار مال او می پردازد و برای فریب طعمه حیله بکار می برد به صورتی که فردی که مورد کلاهبرداری واقع شده است مال خود را با رضایت در اختیار کلاهبردار قرار می دهد. در واقع کلاهبردار با انجام مانور متقلبانه، صحنه سازی موجب اغفال گمراه کردن شاکی می گردد و بواسطه اغفال مالک می تواند مال او را در اختیار خود بگیرد.

کلاهبرداری

اغلب مردم فکر می کنند شخصی که با دادن یک وعده واهی در قالب یک دروغ ساده، مال آنها را برده کلاهبردار محسوب می شود در صورتی که صرف گفتن یک دروغ ساده، نمی تواند مانور متقلبانه تلقی شود، از طرفی قربانی کلاهبرداری باید مالش را با رضایت‏ و در نتیجه فریب خوردن در اختیار مجرم قرار دهد.

آنچه جرم کلاهبرداری را از بقیه جرائم جدا میکند آنست که در اکثر جرائم مال بدون رضایت یا آگاهی صاحب مال و حتی گاهی بدلیل توسل به وسائل خشونت آمیز از قربانی جرم (مالک) به مجرم منتقل می گردد در حالیکه در کلاهبرداری مالک مال فریب خورده و از روی میل و رضا مالش را خودش در اختیار کلاهبردار قرار می دهد این امر یعنی اغفال قربانی و جلب نظر او به این امر که مال خود را به دست خودش در اختیار کلاهبردار قرار دهد با انجام مانورهای متقلبانه و صحنه سازیها  توسط مجرم محقق می گردد.

 

شنبه, 07 اسفند 1400 ساعت 07:29

شرایط پرداخت اجرت المثل

نوشته شده توسط

شرایط پرداخت اجرت المثل

سوالات حقوقی | وکیل خانواده در تهران

1.طلاق نباید به درخواست زوجه باشد.

2.طلاق به دلیل تخلف و نشوز زن از وظایف زناشویی و همچنین سوء اخلاق او نباشد.

3.انجام امورات منزل توسط زوجه به قصد تبرع نباشد چرا که اگر این امر در دادگاه ثابت شود زن مستحق اجرت المثل نخواهد بود.

اجرت المثل اموال

دعوای مطالبه اجرت المثل اموال که بدون قرارداد یا بدون اجاره بوده زمانی مطرح می شود که شخصی از اموال فرد دیگر مثل ماشین یا آپارتمان استفاده کرده باشد. لازم به ذکر است که صرف تصرف و در دست داشتن مال دیگری نمی تواند باعث به وجود آمدن حق مطالبه اجرت المثل باشد بلکه لازم است که شخصی از مال دیگری استفاده نماید. 

نحوه پرداخت اجرت المثل

مطالبه اجرت المثل مانند سایر دعاوی مالی زناشویی به دلیل اینکه اصولاً باید مرد مبلغ محکومیت را نقداً پرداخت نماید، ممکن است در بعضی موارد این مبلغ قابل توجه و خارج از حد توان زوج باشد که در این شرایط زوج اقدام به اقامه دعوای اعسار از پرداخت محکوم به می نماید که ممکن است نسبت به پذیرش اعسار پرداخت اجرت المثل به صورت اقساطی انجام گیرد.

اجرت المثل

اجرت المثل پس از فوت شوهر

با توجه به تبصره ماده ۳۳۶ قانون مدنی و ماده ۲۹ قانون حمایت خانواده منعی برای مطالبه اجرت المثل بعد از فوت زوج وجود ندارد زیر اجرت المثل نیز همانند مهریه چون حق مالی می‌باشد بعد از فوت از بین نمی‌رود. ولی چون عموما تصور بر این است که با فوت یکی از زوجین همه چیز خاتمه یافته در حالی که مرگ در بعضی موارد آغاز کننده یا تثبیت کننده امور مالی است.

اجرت المثل پس از فوت زن

همانطور که مهریه را وارث زن بعد از فوت وی می توانند از زوج مطالبه کنند اجرت المثل نیز همانند مهریه از حقوق مالی زن بوده و پدر و مادر وی می تواند به طرفیت از فرزند خود از شوهر تمامی حقوق دختر خود را مطالبه کنند.

نحوه درخواست اجرت المثل ایام زوجیت

زوجین می‌توانند با تقدیم دادخواست علاوه بر مهریه، اجرت المثل خود را نیز مطالبه کنند.

پس از ثبت دادخواست و ارجاع موضوع به شعبه مربوطه، دادگاه تاریخ و روز را تعیین می‌کند و در صورت ‌عدم توافق زوجین بر میزان اجرت المثل، حسب موضوع به کارشناس ارجاع می‌شود.

کارشناس با توجه به شرایط و سال‌های زندگی، شرایط رای به صورت کارشناسی به دادگاه ارسال می‌شود و طرفین پس از مشاهده نظر کارشناسی در صورت اعتراض باید ظرف یک هفته اعلام کنند. در غیر این صورت دادگاه با نظر کارشناسی رای صادر می‌کند و همچنین، رای کارشناس دادگاه قطعی و لازم الاجرا می‌شود.

زوجین می‌توانند در زمان عقد هر شرطی را که مغایر با مقتضای عقد نباشد در عقد قرار دهند.

یکی از پیشنهادها می‌تواند تعیین تکلیف اجرت المثل ایام زوجیت باشد. می‌توانند شرط کنند که مثلاً زن به درخواست مرد ماهانه ۱۰۰ هزار تومان برای انجام کارهای خانه دریافت کند. یا قرارداد ببندند که اساساً چنین مبلغی هرگز به زن پرداخت نمی‌شود و زن حق مطالبه ندارد. خارج از فرم قانونی، زن و مرد می‌توانند با دریافت و پرداخت این مبلغ موافقت کنند.

پنج شنبه, 05 اسفند 1400 ساعت 02:14

اعاده حیثیت و هر آنچه درباره آن که باید بدانید

نوشته شده توسط

اعاده حیثیت چیست؟ چه زمانی قابل پیگیری است؟

سوالات حقوقی | بهترین وکیل تهران

اعاده حیثیت وقتی قابل پیگیری است که شخصی با طرح شکایت موجب تنزل آبرو و آسیب به حیثیت اجتماعی شخص دیگری شود. به عبارت دیگر اگر فردی کسی را متهم به جرمی می کند و ثابت شود که چنین جرمی رخ نداده است، طرف مقابل به دلیل هتک حیثت و برای بازگرداندن ابروی از دست رفته خود می تواند از فرد افترا زننده که با شکایت غیرواقعی خود موجب آبروریزی شده است، شکایت و درخواست اعاده حیثیت کند.

برای تحقق جرم افترا باید شرایط زیر محقق شود:

1-انتساب جرمی به شخص دیگر و اتهام ناروا

2-مشخص بودن شخصی که به او اتهام وارد شده

3-عدم موفقیت در اثبات اتهام

4-ورود اتهام و آسیب به آبروی شخص دیگر از طریق

5-نوشتن اوراق خطی یا چاپی

6-انتشار این اوراق

7-سخنرانی و طرح ادعا در مجامع عمومی

8-درج در روزنامه و جراید

اعاده حیثیت در جامعه

به منظور اعاده‌ی اعتبار فردی که مورد طرح شکایت کذب قرار گرفته است اقدام به انتشار آگهی و اعلام بی‌گناهی وی در رسانه و جراید می‌شود که دلیل بر سلامت اعتبار معنوی وی است. به منظور تقویت این وضع در قانون مقرر شده که می‌توان شخص مفتری را تعقیب و مجازات نمود.

اگر شخصی با نشر دروغین خبر در رسانه یا نزد عموم بر ضد و به ضرر شخصی اقدام کند به مجازات نشردهنده‌ی اکاذیب محکوم می‌شود.

اقامه‌ی اعاده‌ حیثیت برای کسانی است که جرمی را مرتکب نشده‌اند و بی‌گناهی آنان ثابت شده است. در خصوص مجرمانی که به‌عنوان مجازات به محرومیت از بعضی حقوق اجتماعی محکوم می‌شوند و پس از مدتی با پایان یافتن دوره‌ی محکومیت دارای همان حقوق سابق خود می‌شوند اعاده‌ حیثیت صدق نمی‌کند بلکه اعاده‌ی حقوق اجتماعی مطرح می‌شود.

مهلت شکایت اعاده حیثیت

در قانون برای شکایت اعاده حیثیت مهلت خاصی در نظر گرفته نشده است. با این‌حال،‌ برخلاف اینکه این شکایت دارای مهلت و زمان‌بندی خاصی نیست، برای رعایت مصالح و پیشگیری از تضییع حقوق اشخاص، شخص آسیب دیده بهتر است در اولین زمان ممکن، بعد از اینکه از اتهام مطرح شده تبرئه شد، برای اعاده حیثیت و طرح شکایت افترا اقدام کند.

 

شنبه, 30 بهمن 1400 ساعت 13:51

وکالت و انواع آن

نوشته شده توسط

وکالت و انواع آن

وکالت چیست؟

وکالت عقدی است که به موجب آن یکی از طرفین، طرف دیگر را برای انجام امر و یا اموری نایب خود می نماید، در دادسراها و دادگاه‌ها پیگیری پرونده و دفاع، توسط خود شخص و یا توسط وکیل دادگستری و به وکالت از سوی موکل انجام می شود.

انواع وکالت نامه در قالب کلی

  • وکالتنامه رسمی و محضری
  • وکالتنامه عادی

انواع وکالت بر حسب نوع

  • وکالت مقید
  • وکالت مطلق
  • وکالت قضایی
  • وکالت غیرقضایی
  • وکالت ساده
  • وکالت بلاعزل
  • وکالت تام الاختیار
  • وکالت نامه رسمی
  • وکالت نامه عادی

سوالات حقوقی طلاق | سوالات حقوقی خانواده | سوالات حقوقی کیفری

انواع وکالت

سوالات حقوقی

وکالت محضری چیست؟

وکالت محضری از بین انواع وکالت حقوقی، برای افرادی است که مشغله زیادی دارند و نمی توانند برای انجام کارهای حقوقی  خود مراجعه کنند. به همین دلیل نیاز دارند که به صورت رسمی کارهای خود را به دیگران بسپارند. این نوع از وکالت یا برای انجام کاری و یا برای فروش و نقل و انتقال انجام می شود.

در یک دسته بندی وکالت محضری به دو دسته ساده و بلاعزل تقسیم می شود که در وکالت ساده موکل می تواند هر زمان که بخواهد وکیل را عزل کند اما آنچه این روزها بیشتر استفاده می شود، و در زمینه خرید و فروش ملک و ماشین و ... نوشته می شود، عمدتا وکالت بلاعزل است که موکل دیگر نمی تواند وکیل خود را عزل کند و از این لحاظ دردسرهایی هم دارد.

اگر وکالت شما به صورت ساده باشد، وکالت هم از سوی وکیل و هم از سوی موکل قابل عزل است یعنی وکیل هم می تواند از سمت وکالت خود استعفا بدهد.

اما عوامل دیگری هم وجود داردند که باعث فسخ عقد وکالت از هر نوعی که باشد، می شوند و آنها عبارتند از:

  • فوت وکیل یا موکل
  • از بین رفتن مورد یا مسئله وکالت
  • انجام عملی منافی با وکالت توسط موکل
  • پایان مدت وکالت

وکالت محضری چه به صورت ساده باشد یا بلاعزل موکل خودش هم می تواند عمل وکالت را انجام دهد و این حق تنها برای وکیل نیست. و این مسئله در ارتباط با مسئله هایی است که با حقوق وکیل موردنظر در تعارض نباشد.

 

صفحه1 از7

اگر مؤسسه حقوقی حامیان عدالت توانسته در حل مشکلات حقوقی به شما کمکی کرده باشد می توانید با شماره هایی که در سایت درج شده تماس بگیرید تا وکلای ما پرونده حقوقی شما را به عهده گیرند. 

 

تماس فوری 02144850335